tiistai 13. joulukuuta 2011

Lucianpäivä

Hyvää Lucianpäivää!
Moikka Pandanpallerot!

Hyvää Lucianpäivää (kirjoitetaanko se yhteen?) kaikille! Oletteko nähneet Lucia-kulkueita? Minä en. Tiesittekö, että vaikka Lucianpäivää juhlitaan paljon pohjoismaissa, se on oikeastaan italiasta peräisin oleva juhla? Luciahan on yksi harvoista pyhimyksistä jota luterilaiset, kuten minä, juhlivat.

Lucia oli pyhimys, joka halusi säilyttää neitsyytensä eikä tahtonut naimisiin. Hän halusi, että naimarahat käytettäisiin hyväntekeväisyyteen. Kun hänen kosijansa torjuttiin, mies suuttui ja kavalsi hänet (siis kanteli että hän on Kristitty). Tarinasta on monta versiota.

Lucia on sokeiden pyhimys, ja legendat kertovat että jos Lucianpäivää juhlii paljon, se auttaa selviämään talven pimeistä päivistä ;)

Neg

ps. Kun menin majaani laittamaan joulukalenterista tänään tullutta taulua, kuuseni keikkui katossa!!


Mitenköhän se sinne oli joutunut? Hehe ;)

2 kommenttia:

  1. No...
    Ei Wiki nyt irl kmamu ole, mutta ei se mitään! :) ;)

    -Prinssi- :D

    VastaaPoista
  2. Moi Neg,
    Jos tämä tuntuu siltä, että olisin ilkeä niin anteeksi, mutta pidin kyllä sitä sinun tekemää ylistäsi aika kauan ja kiittelin siitä. Sen ehtivät monet pandat näkemään, olen kuullut heidän kehujaankin ja ainakin Vilma-leidi kun näki yliksen niin tuli heti pyytämään sulta ylistä, koska näki, että teit mulle ihanan yliksen niin tiesi, että hänellekkin osaat tehdä. Elikkä se oli tosi hieno, pidin siitä kovasti ja pidin sitä myös blogissani heti kun sain sen. Sanoin tämän vain, koska sain sellaisen käsityksen, että sinun mielestäsi minun olisi täytynyt pitää sitä tekemääsi ylistä vielä pidempää. Oliko tämä totta vai tarkoititko jotakin muuta tällä lauseella: "Kivan kauan sitten piditkin sitä mun ylistä..." Enpä oikein tarkalleen tiedä mitä halusit sillä sanoa, mutta sain ainakin tällaisen käsityksen. Jos ehdti niin vastaisitko?

    -Prinssi

    VastaaPoista

Ihanaa, kommentti! Ei varmaankaan taritse muistuttaa kommentointisäännöistä. Tänne huomautukset, kysymykset ja kisakommentit!
♥: Neg